Около денонощие прокурорския син от Перник не е имал гривна за проследяване,

...
Около денонощие прокурорския син от Перник не е имал гривна за проследяване,
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник е бил без гривна за проследяване около денонощие

Около денонощие прокурорския наследник от Перник не е имал гривна за следене, сподели в предаването “Тази заран " журналистът Ивелина Драгнева. Преди дни bTV заяви, че Васил Михайлов, който е упрекнат за побои, е нарушавал домашния си арест и е излизал от жилището. Самият той сподели, че е ходил до магазина и на дискотека. След това и инспекция в Министерството на правораздаването сподели същото. 

От ведомството оповестиха, че ще търсят дисциплинарна отговорност от чиновниците, които е трябвало да ревизират обвинения, а не са го създали. 

“Когато някой наруши пробационната си мярка, той би трябвало да бъде върнат назад в ареста по закон. Оказа се, че не е толкоз просто. Има процедура, съгласно която би трябвало в този момент от прокуратурата да изискат от съда да внесат искане за смяна на мярката му за неотклонение, по-късно да има мярка в съда, съвещание, с цел да се прегледа и вероятно тогава той да бъде назад върнато с най-тежката мярка за неотклонение ", описа Драгнева. 

По информация на bTV Васил Михайлов не е имал проследяваща гривна първоначално към денонощие, тъй като не е имало налична и е трябвало да се вземе от различен регион.

“Не всеки домакински арест се извършва с проследяваща гривна. Трябва да има съответното искане или определение на съда ", съобщи зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова. 

“Във връзка с излъчения репортаж по повод наложената мярка за неотклонение домакински арест на обвинения Михайлов, министърът на правораздаването Крум Зарков разпореди детайлна инспекция. Изискана е информация от териториалната работа по осъществяване на наказванията в град Перник. От предоставената ни информация е открито, че са налице нарушавания в осъществяванията на електронното наблюдаване на лицето, включително и излизане отвън избраното в графика време ", добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР